Koululaisten liikuntanumero poistettava

02.02.2010 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Leppävaara-Alberga Rotaryklubin perinnelounas
Albergan kartano, Espoo
2.2.2010

Koululaisten liikuntanumero poistettava

”Koululiikunnan numeroarvostelusta tulisi luopua mahdollisimman pian”, vaati kansanedustaja Matikainen-Kallström puhuessaan Leppävaara-Alberga Rotaryklubin perinnelounaalla Espoossa. ”Koululiikunnan tarkoitus on ohjata lapset ja nuoret liikunnan pariin, tutustuttaa heidät eri liikuntamahdollisuuksiin ja lajeihin, jotta jokaiselle löytyisi oma, mieluisa tapa liikkua. Säännölliseen liikuntaan innostamiseen ja kannustamiseen ei kuulu tehtyjen suoritusten arvostelu. Jokaisella on oltava mahdollisuus liikunnan iloon, arvostelu kuuluu kilpaurheiluun.”

”Liikuntasuoritusten tasoon vaikuttaa moni muukin tekijä kuin vain ahkera harjoittelu. Ihmisen luontaiset ominaisuudet voivat tukea tai haitata urheilusuorituksia. Koripalloilijoille pituudesta on suurta etua, voimistelijoille notkeudesta tai tanssijoille rytmitajusta”, muistutti Matikainen-Kallström.

 Hallitusohjelmassa on asetettu velvoite tutkia mahdollisuutta peruskoulujen opetusohjelmassa taito- ja taideaineiden lisäämiseksi. Selvitystyötä tekevän työryhmän raportti valmistuu vappuun mennessä ja asia siirtyy hallitukselle pohdittavaksi. Yleinen ilmapiiri tuntuu olevan myönteinen taito- ja taideaineiden, joihin liikuntakin kuuluu, lisäämiselle.  

Liikuntatuntien lisääminen tuntikehyksessä on satsausta tulevaisuuteen, samoin liikunnallisen iltapäivätoiminnan tukeminen. Kasvavan sukupolven perusterveydelle luodaan näin vankka pohja.

Lisätietoja:
Marjo Matikainen-Kallström
050 512 1578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta