Ikiliikkuja-palkinto ruohonjuuritason liikuttajalle

05.03.2010 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Lehdistötiedote 5.3.2010

Ikiliikkuja-palkinto ruohonjuuritason liikuttajalle

Ikiliikkuja – Työyhteisön liikuttaja 2010 –palkinnon on voittanut Jaana Mustalahti, joka työskentelee Patentti- ja rekisterihallituksen apulaistarkastajana Helsingissä. Palkinto jaettiin Kunto-messujen yhteydessä 5.3.2010.

Ikiliikkuja-palkinto päivittäisestä työstä liikunnan hyväksi

Ikiliikkuja-palkinnon voittaja Jaana Mustalahti on jo usean vuoden ajan järjestänyt työpaikallaan erilaisia liikuntahetkiä, kuten päivittäin toistuvan, vartin kestoisen taukojumpan sekä työporukan yhteisen sauvakävelyn ja venyttelyjumpan viikoittain. Lisäksi hän on organisoinut työporukan osallistumisen Naisten Kympille.

– Mustalahti on todellinen ruohonjuuritason tekijä, jonka vuosia kestänyt työ liikunnan hyväksi työpaikalla koskettaa kymmeniä ihmisiä. Hän on myös loistava esimerkki siitä, että yksittäisten ihmisten tekemisillä on merkitystä laajemminkin, kertoi palkintoraadin puheenjohtaja, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström jakaessaan palkinnot.

Mustalahden aktiivisuus on huomattu myös työpaikalla, ja hänet on pyydetty mukaan TYKY-työryhmään. Näin hän on päässyt vaikuttamaan laajemminkin työpaikkansa liikunta-asioihin.

– Työkaveri on lähes aina parempi motivaattori kuin esimies. Mustalahden oma esimerkki on saanut muitakin liikkumaan, ja lisäksi hän on päässyt antamaan liikuntaan liittyviä vinkkejä TYKY-toiminnan tueksi, Matikainen-Kallström sanoo.

Voittajan työyhteisö saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron palkinnon työpaikan liikuntamahdollisuuksien ja -tilojen parantamiseen tai esim. tyky-päivän liikunnallisiin virikkeisiin.

Kunniamaininta Keskolle yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimisesta

Palkintoraati on lisäksi myöntänyt kunniamaininnan kauppias Esa Kiiskiselle. Hän on K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtajana käynnistänyt K-kauppiaille suunnatun hyvinvointiohjelman K-kauppias kuntoon. Kiiskinen on toiminut ohjelman kehittäjänä ja varmistanut siihen tarvittavat määrärahat. Lisäksi hän näyttää liikkumalla esimerkkiä muille kollegoilleen.

– Liikunta unohtuu helposti kiireisten yrittäjien arjesta. K-kauppiasliiton tukiohjelma sisältää paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista kauppiaat voivat valita itselleen sopivia muotoja liikunnan harrastamiseen. Hanke on valtakunnallisestikin erittäin merkittävä, kehuu Matikainen-Kallström.

Yksilöt avainasemassa työpaikkaliikunnassa

Ikiliikkuja-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka oman työnsä ohella tekee pyyteetöntä ja usein näkymätöntä työtä liikunnan hyväksi työpaikallaan näyttämällä esimerkkiä, motivoimalla ja järjestämällä liikuntamahdollisuuksia myös muille. Kilpailun avulla halutaan tuoda esiin yksittäisten henkilöiden merkitystä työporukoiden liikuttamisessa. Kilpailun toivotaan myös tuovan esiin muihin yrityksiin monistettavia liikuntamalleja.

Tunnustuspalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluvat kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (raadin puheenjohtaja), projektipäällikkö Sami Naapuri Henry ry:stä, työpaikkaliikunnan päällikkö Mikko Koivu Suomen Kuntoliikuntaliitosta, henkilöstöjohtaja Harri Hietaranta Sampo Pankista ja tiedottaja Riikka Luomanpää Suomen Messut Osuuskunnasta.

Suomen Messusäätiö antaa joka vuosi noin 400.000 eurolla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat mm. Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto sekä yllämainittu Ikiliikkuja -palkinto.

Lisätiedot: tiedottaja Riikka Luomanpää, Suomen Messut, riikka.luomanpaa@finnexpo.fi ja 09-1509 738.

Raadin puheenjohtaja, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström:
Yhteydenotot eduskunta-avustaja Piri Punamäen kautta, p. 09 432 4139, 050 5612658, piri.punamaki@eduskunta.fi

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta