Ehdoton ei tietulleille

17.01.2011 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Ruuhkamaksu, tietulli, tiemaksu jne. – tälle listalle ei näy loppua. Keskustalaisille ja erityisesti keskustalaiselle liikenneministerille pääkaupunkiseudun liikenne on jotenkin pois hanskasta. Hän valittaa pääkaupunkiseudun valtavista ruuhkista, joita muualla maailmassa käyneenä ei voi edes pitää ruuhkina.

Samalla hengenvedolla, kun ehdotetaan uutta isoveli valvoo järjestelmää maksuineen päivineen oikein satelliittiseurannan kautta pääkaupunkiseudulla autoileville, niin paikallisliikennettä ollaan karsimassa, kun se ei oikein toimi talvella. Ministeri Vehviläisen pitäisi itse matkustaa aamu ja iltaruuhkassa paikallisjunassa, niin pääsisi kerrankin kokemaan mitä on olla sillinä sardiinirasiassa ulkovaatteet päällä. Ja näitä vuoroja ollaan vielä karsimassa. Osa rahoituksesta jo vietiin Z ja Y vuoroilta Vaasa-Oulu radan parantamiseen.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta