Soinin esitys vaarantaisi suomalaisten eläkkeet

05.03.2011 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Matikainen-Kallström: Soinin esitys vaarantaisi suomalaisten eläkkeet

Kokoomuksen talousvaliokuntavastaava, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström ihmettelee Perussuomalaisten Timo Soinin eläkekantoja. Soini vaati tänään Ykkösaamussa eläkerahojen investoimista kotimaisiin liikenneväylähankkeisiin. Perussuomalaiset on jo vaaliohjelmassaan vaatinut eläkevarojen siirtämistä kotimaiseen infrastruktuuriin, kaivoshankkeisiin ja kasvuyrityksiin.

”Suomalaisten eläkkeiden taso turvataan sillä, että eläkeyhtiöt sijoittavat eläkevarat tuottavasti ja hajautetusti parhaisiin kohteisiin”, Matikainen-Kallström toteaa.

”Perussuomalaiset haluaisi pienempää tuottoa suomalaisille eläkevaroilla sitomalla eläkeyhtiöiden sijoittamista. Huonompi tuotto tarkoittaa pienempiä eläkkeitä suomalaisille. Soinin vaatimukset johtaisivat pahimmillaan eläkkeiden leikkaantumiseen.”

Soini on Oulussa järjestetyssä puheenjohtajapaneelissa vaatinut, että eläkevarat otettaisiin pois ”kansainvälisiltä keinottelijoilta” Suomeen.

”Eläkeinvestointien keskittäminen Suomeen – tai mikä pahempaa, muutamille toimialoille – olisi riskipeliä kaikkien suomalaisten eläkkeiden tulevaisuudella. Kokoomuksen mielestä eläkevaroille on saatava vakaa ja turvallinen tuotto, jotta suomalaisten eläketurvasta voidaan pitää huolta.”

Perussuomalaiset on vaatinut vaaliohjelmassaan myös mm. kallista tasaindeksiä eläkkeiden tarkistamiseen. Lisäksi ohjelmassa vaaditaan eläkkeiden karttumaprosentin korottamista.

”Tällä hallituskaudella on hyväksytty uusi takuueläke, joka parantaa tuntuvasti pienituloisten eläkeläisten asemaa.”

”Pitää muistaa, että eläkemaksut eivät nykytasolla riitä turvaamaan edes nykyisen tasoisia eläkkeitä. Perussuomalaisten esitykset tarkoittaisivat täten joko rajuja korotuksia eläkemaksuihin tai eläkkeiden pakkoleikkauksia tulevaisuudessa.”

Lisätietoja:
Kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström,
p. 050 512 1578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta