Portugali vihdoin paketissa

13.05.2011 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Vihdoin saatiin tämä suuria intohimoja herättänyt asiakokonaisuus – Portugalin lainoitusohjelma, pysyvä vakausmekanismi (EVM) ja Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV) – Suomen osalta päätökseen tällä kertaa. Talousvaliokunnan varapuheenjohtajana, Valtiovarainvaliokunnan varajäsenenä ja Suuren valiokunnan varajäsenenä olen ollut aitiopaikalla seuraamassa asian etenemistä.

Tyytyväisenä voin sanoa, että Suomen kanta on nyt se mitä jo aikanaan, kun Kreikka ensimmäisen kerran syöksyi syliin, vaadin ja kirjoitinkin siitä muutaman kerran. Suomi ei myönnä takauksia tai lainoja ilman vakuuksia. Näin sen olisi pitänyt olla jo aikaisemminkin. Itse olen sanonut, että en kolmatta kertaa äänestä vakuudettomien takausten tai lainojen puolesta eikä näin ollen siis tarvitsekaan.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta