Raamisopimus

18.10.2011 | Ajankohtaista, Päiväkirja

On erittäin hyvä, että tässä taloudellisessa tilanteessa saatiin työmarkkinoille raamisopimus aikaan ja toivottavasti se pitää. Vielä on liittokohtaisia neuvotteluja varsinaisten TESsien tekemiseksi edessä, mutta olen niiden suhteen kyllä luottavainen.

Ilman raamisopimusta meillä olisi ennennäkemätön lakkotalvi edessä – ei koskaan hyvä, eikä varsinkaan tässä maailmantalouden tilanteessa. Raamisopimus on kompromissi ja totta kai sille löytyy arvostelijoita varsinkin jos asiaa katsoo pelkästään omasta vinkkelistään yksilönä.

Jos nyt saadaan työrauha aikaan niin se on kaikkien etu. Työpaikat syntyvät siitä, että yritykset menestyvät ja siksi pitää muistaa ketkä töitä tekevät ja huolehtia siitä että he jaksavat työssään. Julkisella sektorilla tilanne on aivan sama.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta