Miksi Totolle ale-vero?

17.11.2011 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Eurooppalaisen talouskriisin myllerryksessä jäävät kotimaiset asiat vähemmälle huomiolle. Paraikaa eduskunnassa väännetään ensi vuoden budjettia.

Eilisessä istunnossa jäi Keskustalta tekniseen kömmähdykseensä vedoten (nukahtivat minuutiksi samoin kuin Suomen jalkapallojoukkue Tanskaa vastaa) esittämättä vastalauseensa äänestyksiin TOTO-pelien verotuksesta.

Itse asian logiikkaa en oikein ymmärrä. Keskusta haluaisi varjobudjettinsa mukaan nostaa yleistä arvonlisäveroa 1-2 prosenttia. Sen sijaan se haluaisi pitää ToTo-peleillä muita pelimuotoja alhaisempaa verotusta. Nyt Toto-peleillä on 9.5 ja muilla 10 prosenttia. Uudessa, Keskustan vastustamassa laissa kaikilla olisi sama 12 %. Joku tässä logiikassa nyt mättää.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta