Katseet itään!

21.12.2011 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Venäjän liittyminen WTO:hon on Suomelle valtavan hyvä joululahja. Vielä Duuman ratifiointia odotetaan. Tiellä on totta kai esteitä: miten sopimukset pitävät ja miten niitä noudatetaan, laskevatko tullit odotetusti. Mutta kaupan esteitä Venäjän jäsenyys kyllä poistaa. Kun Eurooppa on talouskaaoksessa eikä vienti oikein vedä länsimaihin, niin Suomen on tähyttävä jälleen kerran Venäjälle entistä vahvemmin.

Valtiovarainvaliokunnan Elinkeinojaostossa, jonka Kokoomusvastaava olen, linjasimme Venäjäpolitiikkaa talouden näkökulmasta. Valiokunta lisäsi momentille ”Kansainvälistymisavustus yritysten yhteishankkeisiin” ja siinä erityisesti kohtaan ”Suomalaisyritysten toimintamahdollisuuksien edistäminen Luoteis-Venäjällä”  1 000 000 euroa, jolla edistetään pk-yritysten etabloitumista Venäjälle.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta