Espoota ja Helsinkiä ei tule liittää yhteen

16.02.2012 | Ajankohtaista, Kirjoitukset

HS Mielipide 14.2.2012

Julkisuudesta on saanut virheellisen käsityksen, että kaikki alueen kokoomuslaiset kansanedustajat kannattavat Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Sipoon liittämistä yhteen.   

Emme kannata suurkunnan perustamista, koska mielestämme se ei ratkaise alueen keskeisiä haasteita. Erityisesti vastustamme Espoon ja Helsingin liittämistä yhteen.

Tuoreessa kuntauudistusraportissa todetaan, että kuntien talouden kriisiytyminen sekä alueiden eriarvoistuminen ovat ongelmia, jotka tulee ratkaista. Tutkimusten mukaan suurkunnat eivät kuitenkaan ole vastaus näihin kysymyksiin. Etenkään Espoon talous ei ole kriisiytymässä, vaan on pysynyt hallinnassa järkevän ja pitkäjänteisen taloudenpidon ansiosta.

Metropolialueen kuntien tulee sopia yhdessä etenkin maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen liittyvistä asioista. Kuntauudistusesitys otetaan nyt Espoossakin erittäin huolellisen tarkastelun kohteeksi. Yksi vaihtoehto on tarjota yhteistyön kättä myös Länsi-Uudenmaan suuntaan, kuten Kirkkonummelle.

Tärkeää on, että tulevaisuuden rakentaminen perustuu tosiasioihin sekä aitoon keskusteluun eri osapuolten välillä. Näin pystymme löytämään ratkaisuja, jotka hyödyntävät koko Suomen ja suomalaisten hyvinvointia. 

Pia Kauma, kansanedustaja, kok, Espoo
Sanna Lauslahti, kansanedustaja, kok, Espoo
Marjo Matikainen-Kallström, kansanedustaja, kok, Espoo
Kari Tolvanen, kansanedustaja, kok, Espoo

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta