Tekniikan akateemiset TEK:Osaamisesta ei saa leikata

16.03.2012 | Tiedotteet

Tekniikan akateemiset TEK varoittaa Suomen hallitusta leikkaamasta koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen määrärahoista. Tavoitteesta osoittaa 4 prosenttia bruttokansantuotteesta tutkimukseen ja tuotekehitykseen ei TEKin mielestä saa tinkiä.

– Suomen julkinen talous on ahdingossa. Elinkeinoelämä, erityisesti viennin avainala ICT-sektori, on suuressa murroksessa. Suomen vaihtotase on ollut jo pitkään laskusuunnassa ja on nyt alijäämäinen ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, toteaa TEKin puheenjohtaja, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström.

– Tässä tilanteessa Suomen pitää pystyä katsomaan eteenpäin. Mistä saadaan tuloja, mistä työpaikkoja ja millä vienti vetämään? Suomi elää osaamisesta. Siitä ei voi leikata. Muuten ei ole mitä viedä. Emme voi enää nojata menneeseen menestykseen.

– Vaikka tasainen säästäminen kaikesta juustohöylällä voi olla poliittisesti helpointa toteutaa, se ei ole viisasta. Koulutuksesta ja osaamisesta tinkiminen on lyhytnäköisintä, mitä voidaan tehdä, Matikainen-Kallström painottaa.

Mikäli veroja on pakko korottaa, TEKin mielestä on parempi verottaa kulutusta kuin työtä. Työn verotuksen kiritys johtaisi kierteeseen, jossa työllisyys heikkenee, ja jaettavaa julkisiin menoihin kertyy entistä vähemmän.

Matikainen-Kallström puhui TEKin valtuuston kokouksessa Vantaalla 16.3.2012

Lisätietoja: puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström 050 512 1578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta