Iäkkään työntekijän työhyvinvointi avain urien pidentämiseen

22.03.2012 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Työmarkkinajärjestöt saivat viime tipassa neuvoteltua työurasopimuksen, mikä on tietysti hyvä asia. Nyt ei kuitenkaan kannata tyytyä vain järjestelmämuutoksiin, koska ratkaisun avaimet ovat joka tapauksessa työpaikoilla. Ahtelan työryhmän työhyvinvointia lisäävät toimet pitää ottaa oikeasti käyttöön yritystasolla.

Työnantajien pitää ottaa työurien pidentäminen kunnia-asiakseen. Ilman laajasti hyväksyttyä ja aitoa tahtoa ei työuria saada pidennettyä. Jos työssä ei jaksa tai työilmapiiri on huono, keinot työstä poisjäämiseksi jo ennen virallista eläkeikää kyllä löytyvät.

Lisäksi jäin kaipaamaan joustavaa eläkkeelle siirtymistä. Tätä emme saaneet tällä kertaa läpi.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta