Innostunut yhteiskunta

10.04.2012 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kasvutyöryhmä: ”Asenne ratkaisee yrittäjyydessä ja kasvussa”

21.3.2012

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kasvutyöryhmä haluaa enemmän yrittäjäasennetta ja innostuneisuutta suomalaiseen yhteiskuntaan. Tänään julkaistu Innostunut yhteiskunta -raportti peilaa ajatuksia uusiin yrittäjyyttä ja kasvua ruokkiviin keinoihin. Työryhmää vetäneet kansanedustajat Marjo Matikainen-Kallström ja Harri Jaskari painottivat innostusta kaiken luovuuden ja yritteliäisyyden lähtökohtana.

”Meidän on rakennettava Suomeen innostava yhteiskunta, joka kannustaa yrittäjyyden positiivisen kehän pyörittämiseen”, Matikainen-Kallström sanoo.

Harri Jaskarin mukaan raportti täydentää viime viikkoina julkaistuja Jorma Elorannan sekä Kari Stadighin työryhmän raportteja. Haluamme olla omalta osaltamme rakentamassa Suomelle elintärkeää kasvun agendaa, hän tiivistää.

”Usein Suomessa me pelkäämme uusiutumista ja uutta kasvua. Raportissa on esitetty konkreettisia keinoja, mutta ennen kaikkea meidän pitää päästä eroon vanhoista asenteista”, Jaskari jatkaa.

Edustajat luovuttivat raportin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Jan Vapaavuorelle. Vapaavuori kiitti työryhmää erityisesti siitä, että väliraportti ilmestyi otolliseen aikaan.

”Näin kehysriihen alla on hyvä muistaa, että talouden sopeuttaminen on tärkeää. Vielä tärkeämpää on kuitenkin luoda uutta kasvua”, Vapaavuori painottaa.

Raportissa esitetään esimerkiksi uusia innovaatiomalleja yrittäjyyden alkuvaiheeseen. Lisäksi epäonnistumisen suurta varjoa ehdotetaan helpotettavaksi esimerkiksi muuttamalla luottotietojen menetys vain määräajaksi.

Raporttia varten on haastateltu 20:tä eri kasvuyrittäjää ja muuta asiantuntijaa. Yksi haastatelluista on Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

”Olen ilahtunut siitä, että tulevia kasvumahdollisuuksia pohditaan innostuneesti. Fakta on se, että tarvitsemme Suomessa kasvupanostuksia jollakin tavalla, ja tässä raportissa on monia pohdinnan arvoisia asioita”, Lounasmeri toteaa.

AaltoES:n Mikko Kuusi puolestaan kuuluttaa kasvuyrittäjyydestä uutta kansallisurheilua Suomeen.

”Raportinkin näyttämällä tavalla tarvitsemme kolmea tärkeää asiaa kasvun kiihdyttämiseksi: asennetta, osaamista ja kansainvälisyyttä.”

Taustaa raportille:

Viime syksynä Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen asetti kolme erillistä Kokoomuksen eduskuntaryhmän työryhmää. Aiheina olivat EU-, kasvu- ja aluepolitiikka.

Talouskasvua pohtinut työryhmä on loppuvuoden ja kevään mittaan järjestänyt runsaasti kuulemisia aiheen tiimoilta ja työryhmä julkaisee väliraporttinsa ensi viikolla. Väliraportin ajatuksena on tuoda esiin kuulemisissa esiin nousseita keskeisiä toimenpide-ehdotuksia sekä kokoomuslaista näkemystä talouskasvun vauhdittamiseksi.

Lisätietoja:

marjo.matikainen-kallstrom@eduskunta.fi
harri.jaskari@eduskunta.fi

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta