Tasa-arvoa kansalaisille!

24.05.2012 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Kansalaisten tasa-arvoinen kohtelu toteutuu vain juhlapuheissa. Todellisuudessa esimerkiksi maksullisten viranomaislupien myöntämisajat vaihtelevat suuresti riippuen siitä missä päin Suomea asut. Esimerkiksi aselupien saanti vaihtelee suuresti: Espoossa ja Kouvolassa saat odottaa päätöstä ja tietoa monta kuukautta, kun monessa muussa yksikössä päätökset ja luvantoimitus tapahtuu muutamassa päivässä. Tämä vaikuttaa vaikkapa poliisin asehuutokauppaan osallistumiseen: ehditkö saada luvan ennen
huutokauppaa vai et.

Monesti pullonkaula on ollut varsinaisen päätöksen jälkeinen käsittely ja tiedon saattaminen asianomaisen tietoon. Voitaisiinko lupien kirjoittamisessa ja toimituksissa siirtyä käyttämään veroviranomaisten jo kokeilemaa hajautettua käsittelymallia ja hyödyntää sähköistä tiedonsiirtoa.

Uuden ajokorttilainsäädännön astuessa voimaan vuodenvaihteessa ajokorttihakemusten määrä tulee moninkertaistumaan ja edelleen hidastamaan käsittelyaikoja.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta