Pk-yritykset ovat avain ICT-osaajien työllistämiseen

22.11.2012 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Tekniikan akateemiset TEKin puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallströmin mielestä suurten yritysten rinnalle ja tilalle tarvitaan nyt joustavia pk-yrityksiä. Ne pystyvät työllistämään ICT-alan osaajia, joilla on valtavasti tietotaitoa annettavaksi Suomen kilpailukyvyn ja kasvun hyväksi.

– Yrittäjyyttä harkitsevan tai aloittelevan yrittäjän kokemia suurimpia esteitä ovat tutkitusti yhteiskunnan ilmapiiri ja asenteet yrittäjyyttä kohtaan sekä rahoitus. Yleinen asenne yrittäjyyttä kohtaan on onneksi muuttumassa, ja uusia yrityksiä perustetaan tiuhaan tahtiin.

Matikainen-Kallström ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että aloittavan ja kasvavan yrityksen rahoituksen helpottamiseen on viime aikoina esitetty runsaasti keinoja, ja osa niistä on jo lähtenyt liikkeellekin. Esimerkkeinä hän mainitsi bisnesenkelien verohuojennukset, epäsymmetriset rahastot ja Tekesin tukien suuntaamisen pk-yrityksiin.

Kiitosta puheenjohtaja Matikainen-Kallström osoitti myös Suomen ICT-klusteri 2015 -työryhmälle, joka on jo nyt, vaikka työ on vielä kesken, tehnyt useita käytännön ehdotuksia uusien ja olemassa olevien yritysten kasvun helpottamiseksi.

– Työpaikkoja luomaan tarvittaisiin kipeästi juuri kasvuyrityksiä, ja siksi myös kasvun esteitä on pyrittävä poistamaan. Samoin Suomeen on jo pitkään kaivattu niin sanottuja born-global -yrityksiä, jotka suuntaavat toimintansa heti maailman markkinoille. Tarvitaan vain uskallusta – ja tietysti huipputason ICT-osaamista, Matikainen-Kallström sanoi.

Matikainen-Kallström puhui tänään ICT-alan rakennemuutosta pohtineessa seminaarissa, joka järjestettiin TEKin valtuuston kokouksen yhteydessä Helsingissä.

Lisätietoja: puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström, 050 512 1578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta