Koulutusta kaikille

28.11.2012 | Ajankohtaista, Päiväkirja

EK:n ehdous, että työmarkkinajärjestöjen viime syksynä vaikeasti sopima koulutusrahan valtionosuus, 100 miljoonaa euroa, siirrettäisiin työttömien kouluttamiseen tuli yllätyksenä.  Ehdotus on hyvä siltä osin kuin raha muuten jäisi käyttämättä. Irtisanottavien ja lomautettujen asiallinen ja riittävän yksilöllinen kouluttaminen on varmasti kaikkien etu.

Tämä ei kuitenkaan poista ongelmaa jo sovituista koulutus – ei siis loma – päivistä. Työntekijän kouluttaminen on ehdottomasti kaikkien edun mukaista ja sen hyödyt ulottuvat usein pitkälle tulevaisuuteen motivoituneena ja osaavana henkilökuntana. Muistutan vielä, että työnantajalla on oikeus määrätä koulutuksesta ja sen sisällöstä.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta