Nyt ei pelkkä aspiriini auta!

28.02.2013 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Hallituksen puoliväliriihestä ja kehysriihestä pitäisi saada ulos rakenteellisia muutoksia, jotta Suomi saataisiin pelastettua. Se, pystyykö kuuden puolueen hallituksemme tähän, onkin asia erikseen.

Viimeksi, kun olimme lamassa 90-luvulla, Suomi saatiin nousuun kahdella isolla päätöksellä: lisättiin voimakkaasti T&K-panostuksia eli satsattiin osaamiseen ja uuden kehittämiseen sekä laskettiin pääomavero 44 prosentista 25 prosenttiin.

Mitä nyt? Nytkin pitäisi satsata T&K:hon. Olemme päästäneet osaamisen ja uuden kehittämisen rapistumaan liikaa. T&K:hon panostamisen lisäksi meidän tulisi luoda Suomeen sovellettu versio ns. Viron veromallista. Kyseisen veromallin mukaan yrityksen sijoittaessa tekemänsä tuloksen itseensä takaisin, ei sen tarvitsisi siinä vaiheessa maksaa veroa. Veroa maksettaisiin normaaliin tapaan, jos yrityksen tekemä tulos otetaan ulos osinkoina tai muuna vastaavana. Näkisin, että satsaus yritykseen poikisi työpaikkoja ja paljon kaivattua tuotekehittelyä.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta