Käsillä työllistävien päätösten hetki

12.08.2013 | Ajankohtaista, Päiväkirja

Hallituksen budjettiriihi on käynnistänyt edessä häämöttävän kiireisen ja työntäyteisen syksyn. Talouden sävelet ovat soineet kuluneen kevään tapaisesti mollivoittoisina.  Nyt nykyisen Suomen ja hallituksen budjettiriihen alla on hyvä ja tärkeää peräänkuuluttaa työllistäviä päätöksiä. Se tarkoittaa sitä, että yritysten elinehtoja parannetaan. Myös pienten yritysten omistaminen ja rahoittaminen on tehtävä nykyistä houkuttelevammaksi. Väitän, että suomalainen yhteiskunta on muuttumassa siihen suuntaan, että hyvinvointimme tulee entistä enemmän pienempien yritysten kautta. Perinteinen suurteollisuus elää rajua rakennemuutosta kansainvälisen kilpailun puristuksessa ja tulee työllistämään entistä vähemmän ihmisiä tulevaisuudessa. Nykyiset irtisanomiset kertovat karua kieltään tästä. Lisäksi tulee muistaa, että pelkästään palvelemalla toisiamme olemme kohta Kreikan tasolla. Uutta, luovaa, innovatiivista ja muihin maihin vietäviä tuotteita on keksittävä kiireesti.

 

 

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta