Suomen kasvihuonepäästöt lähes nollaan!

16.05.2014 | Ajankohtaista, Tiedotteet

TIEDOTE 16.5.2014

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen Matikainen-Kallström: Suomen kasvihuonepäästöt lähes nollaan!

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström näkee, että Suomelle olisi mahdollista rakentaa realistinen polku lähes nollapäästöiseksi yhteiskunnaksi. Tavoitteena olisi vuosi 2050. Matikainen- Kallström on Suomen energiatiekarttaa tekevän parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean jäsen. Hän puhui tulevaisuuden energiapolitiikasta Pohjola-Nordenin tapahtumassa.

”Teknologian kehittyminen, uudet ajattelutavat ja yhteiskunnallisten asenteiden muutos ovat vähitellen avaamassa meille ovet kohti ilmaston ja talouden kannalta kestävää energiajärjestelmää,” Matikainen-Kallström selostaa.

”Suomen energia nojaa tulevaisuudessa toivottavasti entistä enemmän seuraaviin: biomassaan, laajaan energiapalettiin, energiatehokkuuteen, älykkäisiin energiajärjestelmiin ja korkeaan teknologiaan. Lähes nollapäästöinen yhteiskunta tulee edellyttämään myös ydinvoiman ja vesivoiman lisäämistä Suomessa, kuten myös aurinkoenergian. Näissä kaikissa teknologia on jo avaamassa mielenkiintoisia uusia ratkaisuja, kuten esimerkiksi toriumin käytön ydinvoimalaitosten polttoaineena uraanin sijaan,” kertoo Matikainen-Kallström.

”Suomalaisten energiayritysten ja kansalaisten on hyvä tietää, että vähähiiliseen yhteiskuntaan on sitouduttu pitkäjänteisesti läpi poliittisen kentän. Toivottavasti jo tämä hallitus saa vietyä päästöttömiä energiaratkaisuja merkittävästi eteenpäin. Viimeistään seuraavan hallituksen on tehtävä rohkeita päätöksiä,” Matikainen-Kallström linjaa.

Lisätietoja:

Marjo Matikainen-Kallström

Kokoomuksen kansanedustaja

050 5121578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta