Osaamispääoman ei saa antaa kadota

17.07.2014 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Tiedote 17.7.2014

Tekniikan akateemiset TEK Microsoftin supistuksista: Osaamispääoman ei saa antaa kadota

Suomen korkeasti koulutettuja tekniikan osaajia edustava Tekniikan akateemiset TEK edellyttää, että Microsoft perustaa kunnolla resursoidun uudelleensijoittumisohjelman yrityksen rakennemuutoksessa työnsä menettävien tekniikan asiantuntijoiden auttamiseksi uuden uran alkuun.

TEKin mielestä yrityksen kannattaa panostaa kitsastelematta irtisanottavien tulevaisuuteen. Siten se osoittaa jäljelle jäävälle henkilöstölleen, että yritykseen kannattaa sitoutua, mikä vaikuttaa myönteisesti tuottavuuteen ja tuloksellisuuteen.

– Microsoftin ilmoitus tuotekehityksen supistamisesta ja keskittämisestä Tampereelle ja Saloon on kova isku Suomen matkapuhelinalalle. Oulun osaamiskeskittymä on merkittävä alueellinen ja kansallinen resurssi, joka ei saa jäädä hyödyntämättä, vaikka Microsoftilla ei sille enää käyttöä olisikaan, sanoo TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström.

TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kaupin mielestä myös valtiovallan ja Euroopan Unionin rakennemuutosohjelmat on käynnistettävä ensi tilassa.

– Käytännössä ilmoitetun suuruisten henkilöstövähennysten kompensointi edellyttää, että kyetään houkuttelemaan muiden matkapuhelinalan yritysten toimintoja Suomeen, Kauppi sanoo.

Lisätietoja:
Marjo Matikainen-Kallström 050 5121 578

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta