Suomen ja Venäjän yhteistyölle edellytykset kriiseistä huolimatta

13.11.2014 | Ajankohtaista, Tiedotteet

”Euroopan Unionin ja Suomen Venäjää tiukasti arvostelevista kannoista ja pakotepäätöksistä huolimatta yhteistyön edellytykset ovat sinänsä hyvät Suomen ja Venäjän väliselle yhteistyölle”, sanoo eduskunnan Venäjä- ystävyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) palattuaan kaksipäiväiseltä vierailulta Moskovasta. Venäjän liittotasavallan ylähuoneen kutsumalla vierailulla olivat mukana myös kansanedustajat Marjo Matikainen-Kallström (kok.), Pentti Kettunen (ps.) ja Sirkka-Liisa Anttila (kesk).

Rauhanomainen ratkaisu Ukrainan tilanteeseen, pakotteiden poistaminen, kaupan ja muun yhteistyön lisääminen, lähialueyhteistyö, elintarvikevientimme, tullikysymykset, arktiset asiat, Pietari-Suomen raja ns. Skandinavian moottoritien rakentaminen ja lasten huostaanotto Suomessa olivat muun muassa esillä ylähuoneen ja Duuman edustajien kanssa.

Venäjän liittotasavallan ylähuoneen ja Duuman edustajat olivat tyytyväisiä siitä, että Suomen kansanedustajat haluavat kuulla myös heidän näkökantojaan, eivätkä ole pelkästään läntisten uutisvälineitten varassa.

Lisätiedot: Jouko Skinnari 0505113103

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta