Liitot tyytyväisiä karjalanpiirakan nimisuojan hakemisen perumiseen

02.12.2014 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Karjalainen Nuorisoliitto ja Karjalan Liitto ovat tyytyväisiä päätökseen olla hakematta Euroopan komissiolta maantieteellistä nimisuojaa karjalanpiirakalle (Yle 27.11.2014). Liitot esittävät kiitoksen Pro Agria Pohjois-Karjalalle oikean ratkaisun tekemisestä.

Karjalainen Nuorisoliitto ja Karjalan Liitto ilmaisivat eilen huolensa karjalanpiirakka-nimen käytöstä. Liittojen mielestä jokaisella sijainnista riippumatta on oikeus leipoa alkuperäisiä karjalanpiirakoita. Tapaus on saanut runsaasti huomiota tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Julkisuudessa on puhuttu jopa karjalanpiirakkasodasta (HS pääkirjoitus 27.11.). Kansalaisten mielipiteissä karjalanpiirakka koetaan osaksi suomalaista kulttuuriperintöä.

Karjalainen Nuorisoliitto ja Karjalan Liitto pitävät tärkeänä karjalaisen ruokaperinteen vaalimista ja siirtämistä seuraaville sukupolville. Liitot haluavat myös pitää kiinni autenttisen, jo nimisuojatun karjalanpiirakan raaka-aineista ja tekotavasta. Jatkossa tavoitteena on olla mukana tekemässä karjalanpiirakasta maailmanlaajuisesti tunnettu suomalainen perinnetuote.

Haastattelupyynnöt:

Karjalainen Nuorisoliitto ry, puheenjohtaja Outi Mulari puh. 050 438 1835
Karjalan Liitto ry, puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström puh. 050 512 1578

Karjalainen Nuorisoliitto ry on kulttuurista nuorisotyötä tekevä järjestö, jonka keskeisimmät arvot ovat
karjalaisuus ja yhteisöllisyys. Liitto järjestää valtakunnallisia kulttuuritapahtumia, kansantanssi- ja kansanperinnekursseja, ohjaajakoulutusta ja matkoja.

Karjalan Liitto ry on karjalaisen perinteen ja kulttuurin ylläpitämiseen keskittynyt valtakunnallinen kulttuuri- ja etujärjestö.

Kokoomus Karjalan liitto TEK WAU! Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Eduskunta